Nieuws

RITTER levert stationsautomatiseringen t.b.v. projecten van ProRail

Onlangs zijn de eerste stationsautomatiseringssystemen voor een Tractie Energievoorzieiningproject van ProRail uitgeleverd. Het gaat om twee z.g. ESA systemen die bestaand uit:

  • een Gateway Controle Kasten - GCK
  • een Stuur Meld Interface Kasten - SMIK
  • een Baycontroller voor een EV afstandskast
  • en één Meld Interface Kast - MIK

De systemen zijn inclusief project specifieke interface afstemming binnen 12 weken gerealiseerd.

De korte levertijd was nodig om voldoende tijd te hebben voor de uiteindelijke programmering/parametrering van de systemen door een ingenieursbureau.

Deze systemen zijn klantspecifiek samengesteld met Siemens Siprotec 5 Baycontrollers en Siemens switches en IO Box. De systemen maken het mogelijk om op afstand stationsinstallaties te bedienen en monitoren.

De systemen gaan toegepast worden in een traject in Limburg.

Leveranciers kwalificatie Stedin Netbeheer en Joulz Energy Solutions

RITTER is in navolging van de in juli 2017 behaalde kwalificering voor netwerkautomatiseringsdiensten voor merkonafhankelijke systemintegrators bij Joulz Energy Solutions nu ook een gekwalificeerde partner van Stedin Netbeheer. Met de toenemende eisen m.b.t. certificeringen o.a. ISO 27001 bevestigt dit de bijzondere positie van RITTER als systemintegrator van (stations) automatiseringen in de nederlandse markt.

Ritter Starkstromtechnik en Bausch Datacom bundelen krachten


Per 1 februari 2018 hebben RITTER en Bausch Datacom de krachten gebundeld op het gebied van datacommunicatie voor de energie sector. Deze samenwerking komt tot uiting datacommunicatie oplossingen (modem´s en RTU´s) voor toepassingen in de installatietechniek, automatisering, schakelinstallaties en schakelaars waar RITTER reeds actief in is. Concreet betekent dit verdere ontwikkeling van de volgende producten:

- Mini / micro RTU´s

- Modems

- Distribution Automation Boxes

- Gecombineerde datacommunicatie oplossingen ( all on one pcb in one box)

- en andere communicatie oplossingen

 

Hannover Messe 2018

RITTER is ook vertegenwoordigd op de Hannover Messe, kom langs in hal 12 bij stand E36 we informeren u graag over wat RITTER u kan betekenen

 

RITTER - Hannover Messe»

 

Railwaynews supplierpage RITTER

Onlangs is onze supplierpage bij Railwaynews.com gepubliceerd

Neem gerust een kijkje.

 

RITTER - Switching Components for Railway Applications »